Fietstochten Buitenland.

Het fietspad langs de Rijn.

Het hospitaalschip "De Zonnebloem" aan de kade bij Plittersdorf.

Königswinter op de andere oever van de Rijn bij Bad Godesberg.

De Drachenfels.

Drachenfels bij avond.

Nog `n keer dat prachtige fietspad.

Soms toch even boven fietsen.

20 km. voor Koblenz.

Historische Rijnkraan bij Andernach.

Laat-gotische waterburcht uit het midden van de 15de eeuw van ridder Hausmann von Andernach.

Koblenz brug over de Moezel.

Deutsches Eck met het Kaiser Wilhelm gedenkteken; symbool Duitse eenheid.

Toeristische belangstelling op het Deutsches Eck.

Vesting Ehrenbreitstein 100m. hoog, tegenover Deutsches Eck. Gold als onneembaar.

Filsen tegenover Boppard.

Wijngaarden tegen de hellingen.

Gasthaus zum Rebstock. Boppard-Hirzenach. Hier heb ik overnacht.

Eén van de vele kastelen onderweg.

De Lorelei.

De engte in de Rijn bij de Lorelei.

Tolburcht Pfalzgrafenstein 1327. Rotseilandje midden in de Rijn.

Station Strasbourg.

Nederlands teletesktbericht over de overstromingen in b.v. Basel. Ik stopte hier met de tocht.

In 2005 maakte ik mijn eerste fietstocht door het buitenland. Nu ik dit schrijf bedenk ik ineens, dat dat niet waar is. Al eerder was ik langs de Maas naar Luxemburg gefietst, toen nog op mijn gewone fiets. Bij Echternach Duitsland in langs de Moezel met aan beide kanten hoog opgaande oevers met niets dan wijngaarden. Die wijngaarden begonnen me al gauw te vervelen. ik kon niet ver genoeg kijken. Het was wel even mooi, maar al spoedig zocht ik `n weg  die me naar boven zou brengen. Nou ja, ik moest wel `n heel stuk lopen voor ik boven was.
`n Zucht van verlichting slaakte ik toen ik eindelijk weer wat verder kon kijken dan de bovenrand van `n wijngaard.
Daar reed ik `n groot ommetje door Duitsland en daarna België weer in. Toen ik daar ergens de weg vroeg, werd ik in het Duits aangesproken, wist ik veel dat er ook `n stuk Duistalig België is.

Nu terug naar 2005.
In 2004 maakten Astrid en Marcel in hun vakantie `n grote fietstocht vanuit Maastricht door België, Duitsland richting Basel en daar verder via de Bodensee en door de Alpen naar Italië. Zo`n tocht leek me iets teveel, maar Marcel zei: "Pa dat kan jij best!". Ik hoor het hem nog zeggen.
Ik kreeg de routebeschrijving van hem en ik keek of ik nog wat kaarten had, die op de route betrekking hadden en bestelde via "Vrienden op de Fiets" `n adres in Limburg voor de eerste halte.

Van deze tocht heb ik geen digitale foto`s. Niet erg want de tocht wijzigde zich al spoedig. Ik was met de trein naar Maastricht gegaan om van daar verder te fietsen, maar merkte al in Zuid-Limburg dat het behoorlijk stijgen en voor me werd. Basel werd door mij afgeblazen , althans voorlopig. Het werd `n andere tocht door België langs de Maas. Die route kende ik van vroeger jaren.
Voor geïnteresseerden zie mijn "geschreven" verslag van die tocht in 2005.

In 2006 probeerde ik het weer nu langs de z.g. Limes fietsroute. Dat liep falikant mis. In Eck en Wiel waar ik aan de Rijnbandijk via "Vrienden"op de Fiets" `n logeeradres had gevonden, krreg ik na `n stukje eten in het dorp `n z.g. éénzijdig ongeluk. Ik viel van de klucht, die behoorlijk steil was en lag zo`n 4 m. 
lager op de grond tussen de struiken. Na wat geharrewar, werd ik naar het ziekenhuis Rivierenland in Tiel vervoerd. Het liep goed af, niets gebroken, zelfs geen schrammetje, maar wel last van mijn nek en rug. Spieren plotseling gespannen, die je anders bijna nooit gebruikt. Het heeft nog betrekkelijk lang geduurd, voordat ik van die last verlost was.

In dat zelfde jaar, na zo`n drie maanden rust wegens die val ondernam ik `n derde poging om de tocht naar Basel te maken.
Van die tocht heb ik helaas ook geen digitale foto`s kunnen makent; wel `n gescheven verslag. De tocht werd afgebroken wegens de vele regen onderweg. Ik was tot Bonn gekomen.

 2007 de volgende poging. Eerst met de Intercity naar Venlo. Overstappen op de trein naar Dusseldorf, daar op de trein naar Keulen en tenslotte op de trein naar Bonn., daar waar ik de vorige keer gestopt was wegens de vele regen.

Mijn eerst slaapplaats  Bad Godesberg in `n viersterrenhotel  E  80,- per nacht, maar daarvoor had ik dan ook veel luxe. De volgende dag richting Koblenz.
Ik wilde niet in die stad overnachten, was bang dat dat nog duurder zou zijn.
In Urmitz ongeveer 12km voor Koblenz . De prijs voor logies was niet veel lager dan de nacht daarvoor n.l. E 73,25.

De volgende dag in Koblenz werd ik verwelkomd met hevig klokgelui. Kerkklokken van verschillende kerken beierden gezamelijk , wat `n prachtig gehoor was in die Rijnvallei.
Ik reed direct naar het Deutsches Eck. Prachtig daar. Uitzicht verweg over de Rijn en heerlijk weer.
De volgende halte werd Hirzenach. Ik vond er `n echt Duits Gasthaus genaamd Zum Rebstock, heb er heerlijk gegeten en geslapen en bovendien waren het buitengewoon vriendelijke mensen, die het hotel runden.
Toen ik  de beroemde Lorelei voor het eesrt zag, was ik behoorlijk teleurgesteld. Niets anders dan `n hoog opgaande rots!!!! Onderweg ook nog in `n echt zakenhotel geslapen, waar bijna alles met codes ging; zelfs het inchecken.
Ik sprak de eigenaar van het hotel en vertelde hem o.a. over mijn fietstocht langs de Rijn. Ook over het eerste stuk tot Keulen, dat ik zo smerig vond en saai; al die fabrieken. Toen zei de man: "Vanaf Mainz naar Mannheim en verder is dat ook zo. Het mooiste stuk heeft U wel gehad, vanaf Bonn tot hier.
Ik dacht als ik nou `ns `n stuk met de trein ging richting Strasbourg en dan door de wijngaarden richting Basel, waar Marcel na zijn tocht met Astrid zo enthousiast over was.
In Ingelheim nam ik de trein die me via `n keer overstappen naar Strasbourg bracht. Ook `n aparte ervaring is dat, met de trein door die vele, vele, bossen.

De avond daarvoor had het wat geregend, maar die morgen was het droog. Daar was alles mee gezegd, want er hing `n dreigende lucht en ja, hoor, tijdens die rit door de bossen viel de regen met bakken uit de hemel.
In Strasbourg vond ik `n hotel in de omgeving van het station met `n kamer voor `n schappelijk prijs. Ik mocht er zels mijn fiets in de hall zetten.
De volgende ochtend goot het van de regen en via teletekst vernam ik, dat die toestand voorlopig niet zou veranderen.
Ik besloot mijn fietstocht af te blazen en met de trein naar huis te gaan.
Dat had toch wel wat voeten in de aarde, want op het station merkte ik bij navraag dat, als ik door Luxemburg wilde reizen, ik mijn fiets niet mocht meenemen. Dan maar door Duitsland.
Dat liep ook niet helemaal soepel. In Strasbourg, dat in Frankrijk ligt, had ik gevraagd of ik  in Duitsland mijn fiets wel mocht meenemen. Accoord, zeiden ze.
Ik kreeg `n reisplan en kon om 12.04 naar Dusseldorf reizen. Ik had `n treinkaart tot Duisburg, zels nog iets verder dus.
Ik stapte in de trein de IC 2370 naar Dusseldorf. Zette mijn fiets in `n aparte ruimte achterin de trein. In de coupé die erbij hoorde kon ik gaan zitten; plaats zat.
Halverwege de rit komt de condutrice langs om de plaatsbewijzen te controleren; alles in orde.
Kort daarna komt ze terug en vraagt: "Heeft U ook `n fietskaart?"  "Die heb ik niet nodig, heeft de baliemedewerker in Stasbourg me gezegd", antwoord ik. Ze wordt `n beetje pissig. "Nou, die heeft U wel nodig en bovendien had U moeten reserveren voor Uw fiets~"
"Sorry, dat wist ik niet en als mij gezegd wordt, dat ik overal in Duitsland mijn fiets zo mag meenemen, neem ik dat aan".
"Wanneer U het Fahrplan goed had gelezen, had U dat kunnen weten". (Had ik helemaal niet gelezen). Ze had gelijk.
"Ik Kan U er zo uitzetten , als ik dat wil," ging ze verder "en als de fietsruimte vol was geweest, had ik dat ook gedaan!!".
Ik bleef maar kalm en en zei, dat ik natuurlijk bereid was toeslag te betalen. Op die manier is het tenslotte opgelost.
Toen ze weg was moest ik denken: "Ze veranderen ook nooit! Zet ze `n pet op en ze denken, dat ze God zijn!!
Aan `n Duits stel, dat met aandacht het hele geval had gevolgd vroeg ik :"Had ze dat nou niet iets vriendelijker kunnen doen?"" 
"Hebt U dan niet gehoord , waar ze vandaan komt?" "Nee", zei ik.
"Nou ze komt uit die Neue Länder", zei de vrouw. (De vroegere DDR).
"40 Jaar lang, niets dan dicipline!!
In Dusseldorf stapte ik uit, kocht `n kaartje Venlo en in Venlo de Intercity naar Den Haag. Basel heb ik nooit gezien; ook later niet.

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

21.08 | 00:17
Mijn voorpagina heeft ontvangen 2
07.05 | 22:15
Mijn 80ste verj.dag. heeft ontvangen 1
22.07 | 22:18
Noordwijk heeft ontvangen 1
04.07 | 15:15
Herinneringen Ma. heeft ontvangen 1
Je vindt deze pagina leuk
Hallo!
Probeer uw eigen website te maken, net als ik! Het is makkelijk en u kunt het gratis proberen
ADVERTENTIE