Minder goed nieuws. en toch....

Ouddeken`s onder het "mes".

 

Jos Jr.

Het was eind september 2012, dat ik van Aleid `n telefoontje kreeg met de mededeling, dat Jos in Zwolle in het ziekenhuis lag; hartklachten. Hij kreeg deze klachten terwijl hij in Maastricht was om daar te gaan zweefvliegen.

Ondanks dat, is hij toch richting huis gereden, maar onderweg wel  bij `n dokterspost langsgegaan; het was zaterdag. Daar stuurden ze hem direct door naar het ziekenhuis in Zwolle, waar hij werd onderzocht en opgenomen.

Aleid vroeg me de anderen, Marcel, Norbert eb Rogier te waarschuwen. Toen ik Rogier aan de lijn kreeg, had hij mij ook iets te vertellen. Sinds ongeveer `n jaar had hij `n vriendin en op zaterdag de 27 september, dus de dag dat Jos in Zwolle werd opgenomen, was zij bevallen van `n zoon. Zachary is zijn naam.

De volgende dag kwam Rogier ons, Nel en ik, ophalen om naar Najet, zo heet zijn vriendin te gaan. Toen we daar aankwamen bleek zij van Marokkanse afkomst te zijn, `n dochter van `n Marokkaans echtpaar, waarvan de man als gastarbeider naar Nederland was gekomen.

Najet is `n prachtvrouw om te zien; zeer vriendelijk en vooral hartelijk. de eerste ontmoeting was alsof we elkaar al `n hele tijd kenden.

 Maandag 29 september werd hij al geopereerd en toen bleek dat hij 5 bijpasses had gekregen. Het was dus wel nodig.

 

Toen ik contact met hem kreeg en ik hem vertelde, dat ik van plan was naar hem toe te komen, wilde hij dat niet hebben; hij verbood het me als het ware. Het zou veel te vermoeiend voor me zijn. Rogier en Marcel waren intussen al wel geweest. Ik begreep het en wachtte maar af hoe het verder zou verlopen. Het ging verder allemaal nogal voorspoedig en na n`korte week mocht hij al naar huis. Daar heeft hij nog wel `n aantal weken op de bank gezeten en gelegen, maar na betrekkelijk korte tijd hoorde ik, dat hij weer aan het werk was gegaan. Revalidatie deed hij wel thuis, had hij gezegd. Hij heeft `n roeimachine.

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

21.08 | 00:17
Mijn voorpagina heeft ontvangen 2
07.05 | 22:15
Mijn 80ste verj.dag. heeft ontvangen 1
22.07 | 22:18
Noordwijk heeft ontvangen 1
04.07 | 15:15
Herinneringen Ma. heeft ontvangen 1
Je vindt deze pagina leuk
Hallo!
Probeer uw eigen website te maken, net als ik! Het is makkelijk en u kunt het gratis proberen
ADVERTENTIE